Historisch openluchtmuseum langs de IJsselWelkom in hartelijke Hanzestad Kampen!


Maak kennis met Kampen!
https://www.degraafvancampen.nl/wp-content/uploads/2022/10/Logo_GvC_600x200.png
https://www.degraafvancampen.nl/wp-content/uploads/2022/10/overzicht_graafschap-1.png

WAT MAG ER NIET ONTBREKEN AAN EEN BEZOEK AAN KAMPEN?

Aan de monding van de IJssel ligt de historische Hanzestad Kampen. Ambachtslui, kooplieden en vissers zorgden voor een bruisende sfeer in deze Hanzestad. Tegenwoordig kun je de levendige sfeer nog steeds proeven in het oude centrum, waar veel bewaard is gebleven uit deze tijd.

Laat je tijdens een stadswandeling verrassen door het historische centrum of duik in het verleden van Kampen en bezoek de Koggewerf (inclusief replica van de Kamper Kogge), het Stedelijk museum of de oude Sigarenfabriek ‘De Olifant’. Liever iets actiefs doen? Wat dacht je van een (ambachtelijke) wandelroute, fietsroute Hanzesteden of de Selfieroute, dan kom je zeker langs alle hotspots van Kampen!

In de oude Stadskazerne aan de Oudestraat 216 is de Tourist Info gevestigd. Hier vind je informatie over de stad en kun je begeleide rondleidingen door de stad boeken.

RESTAURANTS

In de oude, maar bruisende binnenstad van Kampen vind je talloze leuke restaurants. En laat ‘uit eten gaan’ nou een hobby van mij zijn… Dit is mijn top 3!

Open page

01. DE STOMME VAN CAMPEN

Proef- & Eetlokaal De Stomme van Campen heeft een aantrekkelijke menukaart met toegankelijke, dagverse gerechten. Dit alles in een omgeving met een historisch verhaal. Eigenaar David en zijn team vertellen je er graag alles over.

Eet lekker aan de Oudestraat 218!

Open page

02. MADAME SOM TAM

Thais restaurant Madame Som Tam bevindt zich aan een prachtige plek aan de IJsselkade in Kampen. Van donderdag t/m zondag bereiden zij de heerlijkste gerechten in het gezellige restaurant (of maak gebruik van de afhaalservice als u liever op uw kamer dineert).

เพลิดเพลินกับอาหารค่ำของคุณ! (Eet smakelijk!)

Open page

03. CASA EGITTO

De gastheren- en vrouwen van sfeervol Italiaans – Argentijns restaurant Casa Egitto serveren de heerlijkste gerechten van de houtskoolgrill. Een plek voor gasten die willen genieten van culinaire gerechten met bijpassende wijnen in een knusse en ongedwongen sfeer. Laat u culinair verrassen aan de Oudestraat 180.

DRINKGELEGENHEDEN

Naast heerlijk dineren mag een leuke locatie om van een (fris)drankje of een goede koffie te genieten natuurlijk ook niet ontbreken. Dit zijn mijn favorieten!

Open page

01. DE STOMME VAN CAMPEN

Proef- & Eetlokaal De Stomme van Campen heeft naast een aantrekkelijke menukaart het grootste (speciaal)bierassortiment van Kampen. Twintig bieren van het vat en ruim 175 bieren op fles of blik. Ook geniet ik altijd ontzettend van het mooie assortiment van open wijnen en de heerlijke appetizers. Of kom genieten van een proeverij uit eigen brouwerij! Eigenaar David laat je graag genieten van al dit lekkers. Cheers!

Open page

02. DE EENHOORN

Bij De Eenhoorn Koffie & Thee kun je in een bijzondere omgeving genieten van speciale koffies en de fijnste theesoorten. Boek een proeverij of een rondleiding door het historische pand (incl. sigarenfabriek) en wordt meegenomen door de wereld van koffie, thee en tabak en neem na afloop vooral iets lekkers mee uit de winkel aan de Oudestraat 101-103 om thuis nog eens te genieten!

Open page

03. KOFFIE BIJ SAM

Koffie bij Sam is de nieuwe plek in Kampen! Van elke koffie maken zij met veel plezier, aandacht en liefde iets bijzonders [incl. melkalternatieven als soja, amandel, haver- en kokosmelk]. Plof lekker neer op de bank of aan de hoge bar en geniet van al het moois aan de wanden, waar wisselende exposities van lokale kunstenaarsvrienden te vinden zijn.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De historische binnenstad van Kampen vertelt het verhaal van vroeger. Deze bezienswaardigheden zijn zeker een bezoekje waard!

Open page

01. DE KAMPER KOGGE

De Kamper Kogge is een reconstructie van een handelsschip uit de 14e eeuw. Dankzij de kogge groeit Kampen in de Middeleeuwen uit tot een invloedrijke, welvarende handelsstad. Kom op de Koggewerf aan de Havenweg 7 de Kamper Kogge bezichtigen en het werfsleven ervaren (je vindt er o.a. een smederij, naaiatelier en visrookhuisje).

Open page

02. STEDELIJK MUSEUM

Het Stedelijk Museum is gevestigd aan de Oudestraat 133 in het voormalige stadhuis (Oude Raadhuis) van Kampen. De Schepenzaal wordt als pronkstuk van het Stedelijk Museum van Kampen beschouwd. Deze zaal stamt uit 1545 en is sindsdien nooit veranderd. Binnen de collectie van het Stedelijk Museum gelden de geschilderde portretten van alle Oranjes als een absoluut hoogtepunt.

Open page

03. DE KAMPER POORTEN

Om de stad Kampen stond vroeger een stadsmuur met een aantal poorten. De Koornmarktspoort, Cellebroederspoort en de Broederpoort zijn een herinnering aan dit rijke verleden, waarbij de laatstgenoemde twee poorten gebouwd zijn in 1465. De poorten staan rondom het centrum van Kampen en waren onderdeel van de aarden wal ter verdediging van de stad.